tiistai 22. syyskuuta 2015

Lauteet saunaanSaunamökki ilman lauteita on vähän sama kuin joulu ilman pukkia. Koska kaikki muu saunamökissä on valmista paitsi se sauna, niin sitähän sitten piti ruveta edistämään.Lauteista aloitin ja niihin määräytyi materiaaliksi kahvitikut ja pienet jäätelötikut.
Lauteiden istuinosa ja jalka-osa ovat käytännössä identtiset, joten niiden rakentamiseen pätee samat ohjeet.
Aluksi leikkasin lauteiden istuinta varten kahvitikusta 2 lauteiden levyistä pätkää.  Näihin liimasin lyhyempiä kahvitikun pätkiä kuvassa osoitetulla tavalla.
Lauteen päätyihin alapinnoille liimasin jäätelötikun pätkät.


Tämän jälkeen liimasin kahvitikun pätkät lauteen etu- ja takareunaan.
Tämän jälkeen liimasin istuinlauteen kulmiin  jalat kiinni. Jalat tukeutuvat hyvin lauteen reunoihin. Jalat on kahdesta kahvitikusta tehdyt suorakulmat.Kun jalat olivat kuivuneet, liimasin jalkaosa-lauteen haluamalleni korkeudelle etujalkoihin kiinni. Tässä vaiheessa liimasin vielä kolmannen jalan lauteen keskiosaan antamaan tukea.

JÄLKIVIISAAN neuvo: jalkalauteen päätyjen poikkipuut olisi kannattanut liimata vasta tässä vaiheessa. Tällöin niistä olisi voinut tehdä niin pitkät, että ne ulottuvat "takajalkoihin" asti ja täten koko rakennlma olisi ollut tukevampi.
Istuinlauteen takajalkoihin liimasin tueksi vielä kahvitikun samalle tasolle kuin jalkalaude on. Jos olisin tehnyt niinkuin jälkiviisas kirjoittaa yllä, minun ei olisi tarvinnut enää liimata erillistä tukipuuta sivujalkoihin.

Lopuksi vielä jalkalauteeseen etujalat samalla periaatteella kuin muutkin jalat. Kuvassa näitä ei vielä ole liimattu kiinni.Kovin on vielä saunassa autiota. Saunoakaan ei voi, koska se olennaisin osa, kiuas, puuttuu. Ja vaikka kiuas olisikin, lämpö karkaisi harakoille, koska ikkunaa ei ole asennettu. Hiljaa kuitenkin hyvä tulee. Ehkäpä asukkaat (tai sitten ne viereisen puun harakat) pääsevät nauttimaan joulusaunan lämmöstä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti