lauantai 21. maaliskuuta 2015

Hyllykön askartelu Biltema-tikuista

Sohvat on nyt siis toistaiseksi askarreltu, joten päädyin kokeilemaan saisinko tehtyä hyllykköä olohuoneeseen. Valitsin Biltema-tikut tähän projektiin, koska ne ovat paksumpia kuin muut käytössäni olevat puumateriaalit. Koska käytössäni on vain huonohko käsisaha, jonka avulla ei voi taata saavansa samanmittaisia pätkiä, teippasin maalarinteipillä neljä tikkua yhteen.

Mittasin, merkitsin ja sahasin sopivan mittaiset pätkät. Tähän hyllykköön tarvittiin seuraavanlaiset pätkät:
2 x 3.2 cm (hyllykön "väliseinät)
4 x 5.4 cm (pohja ja hylly)
2 x 6 cm (ylätaso)
4 x 4.4 cm (sivuseinät).
Hioin pätkien reunat ja liimasin kaksi yläosan, hyllyn, alaosa ja sivuseinien palaa yhteen.
Mittasin ylätason keskiviivan ja liimasin sen alapintaan toisen väliseinän.


Tämän jälkeen liimasin toisen sivuseinän paikalleen. Joku apuväline, jolla saa pidettyä sivun suorakulmassa olisi ollut näppärä, mutta oliko minulla tällaista? EI. 
Tässä vaiheessa unohdin kuvata työvaiheet, mutta tämän jälkeen liimasin hyllylevyn alapintaan "väliseinän" samalla tavalla keskelle. Tämän kiinnitin sitten vieressä olevaan rakennelmaan ja yritin 

saada sen vaakasuoraan. Sitten vielä alataso kiinni rakennelmaan. Viimeiseksi liimasin kiinni toisen sivuseinän. Joku kokeneempi saattaisi kritisoida järjestystä, mutta minulla tämä toimi ihan OK. 

Jotta hyllykkö ei olisi kolkon näköinen, askartelin alimmaisiin lokeroihin vielä laatikot kartongista.
Nämä päällystin mieluisalla kankaalla. Pyykkipojat on uusi paras kaverini, koska ne mahtuvat pinehköihinkin paikkoihin pitämään liimaa kiinni!

Alla kuva hyllyköstä sohvakalusteiden joukossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti