60/70-luvun nukkekoti

Ensin oli seinät ja katto, tyhjät huoneet....

Tämä on neljäs nukkekotiprojektini. Se sai alkunsa työpaikan kahvihuoneessa eräänä maanantai-aamuna. Olin kertonut työkavereilleni mitä kaikkea olin nukkekotiin askarrellut edeltävänä viikonloppuna. Työkaverini vienosti tiedusteli, josko haluasin hänen setänsä 60/70-luvulla rakentaman nukkekodin kunnostaa ja sisustaa. KYLLÄ-vastauksesta tämä projekti sitten alkoi...


Talo on kaksi kerroksinen, jossa yläkerta on yhtenäistä tilaa. Työkaverin puoliso on itse tehnyt nukkekotiin aidon peltikaton ja pipun!


Yläkerran vasemmalla puoliskolla on lasten makuutilat. Tämän tilan sisustamisessa on osittain hyödynnetty valmiita kalusteita. Lasten sängyt ovat aivan aidot 70-lukulaiset - niihin on tehty vaan petivaatteet.

Lapsilta on taaskin jäänyt lelut keräämättä !


Lasten ja aikuisten makuusoppien välissä on tilan jakajana on matala seinä.


Toisin kuin lasten makuutilassa, aikuisten puolella on tavarat järjestyksessä. Tämän tilan kalusteet on tehty kaikki itse.
Alakerrassa on olohuone ja keittiö. Olohuone on oma henkilökohtainen suosikkini ja sen tunnelma heijastaa varsin hyvin aikakauttaan. 


Pimeinä syysiltoina takkaan voi sytyttää tulen. Täällä ainoastaan akvaario ja rahi ovat valmiita - muut kalusteet on askarreltu itse. 


Alla tunnelmia talon keittiöstä. 
Tämän projektin vaiheita ja siellä olevien kalusteiden askartelua pystyy seuraamaan blogissa tunnisteen "60-luvun nukkis" avulla. 
1 kommentti:

  1. Voi että! En olekaan ajatellut, että voisi nukkekodin tehdä esim. esivanhempien aikakauden mukaiseksi tai sitten oman lapsuuden mukaan. :) Hieno!

    VastaaPoista