sunnuntai 3. toukokuuta 2015

HELMI-tuolin askartelua laatikkotalon keittiöönAiemminhan askartelin laatikkotalon keittiöön lasisen ruokapöydän mutta en oikein keksinyt minkälaiset tuolit haluasin tuohon ruokailuryhmään askarrella. Surffaillessani netissä tuoleja törmäsin tuollaisiin Helmi-tuoleihin ja ihastuin valtavasti. Joten eikun kokeilemaan miten sellaiset syntyvät laatikkotaloon.  
Itselläni oli vain puisia pikkuhelmiä, joten aloitin homman niillä. Pätkin rautalankaa sopivan mittaisiksi paloiksi ja pujottelin helmiä niihin. Reunimmaiset helmet liimasin kiinni ja varmistin, ettei rautalanka tökötä ulkona. Jos minulla olisi joku pieni pora, olisin voinut jättää rautalangat esiin ja liimata kiinni runkoon tekemiini reikiin. Helmet olivat eri kokoisia, joten tässä kohtaa piti valita helmiä, että sain samanmittaiset helmipätkät.


Istuinosaa varten tein kahvitikun pätkistä mieluisan kokoisen kehikon. Toki niin, että toinen reuna on samanmittainen kuin helmipätkät. 

Leikkasin pahvista istuinosan kehikkoon sopivan palan, jonka päälle liimasin vanulapun. Tämän päällystin valkoisella pellavakankaalla kankaalla (=vanha paitapusero ;=)  ). 

Sivutuet liimasin paikoilleen istuinkehikon ulkoreunaan ja helmipätkiin. Etujalat puolestaan liimasin kehikon sisäpuolelle.  

Ja tässä sitten valmis tuoli pöydän vieressä. Näitähän piti tehdä tietenkin neljä ja alakuvassa ne ovat päässeet sitten laatikkotalon keittiöön. Jos ei nyt ihan identtinen kuin mallinsa niin ihan mukavan näköiset näistä tuli.  

1 kommentti:

  1. Ihanat tuolit! Olenkin pähkäillyt teenkö itse ruokapöydän tuolit alusta asti, vai ostanko puuvalmiina. Tuo selkänoja on ihana ja tuoleista tuli ihan alkuperäisen näköiset:)

    VastaaPoista