Saunamökki Biltema-tikuista


Tämä DIY Biltema-tikuista rakennettu saunamökki on kolmas mineily-projektini . Tämä lähti halusta testata kuinka pitkään yksi pussillinen Biltema-tikkuja riittää. Mikäli projektin eteneminen ja siellä olevien tavaroiden askartelu kiinnostaa, kannatta kurkkia mitä tunnisteen "saunamökki" alta löytyy.

Toisin kuin edellisessä laatikkotaloprojektissa, tässä minulla oli ajatus kokonaisuudesta ennen aloittamista. Myöskin ajatus siitä minkälainen sisustus tänne tulisi, oli olemassa.

Rakennus on  vaalean harmaata "lautaa" . Rakennuksessa on peltikatto. Katto ei ole rakennuksessa kiinteästi kiinni vaan sen saa nostettua pois paikoiltaan.

Mökki on kaksikerroksinen. Alhaalla on vasemmalla sauna ja pukuhuone, jotka ovat tässä vielä kesken. Oikealla on oleskelutupa. Tuvan seinällä on tikkaat yläkertaan, jossa on makuutilat. Koska ajatus oli, että tämä rakennus olisi ikäänkuin mökin saunamökki tai -rakennus, joka toimii myös vierasrakennuksena, täällä ei ole lainkaan keittiötä. Ruokailu taphtuu päämökissä (missä se sitten ikänä lieneekin). Aikanaan mummilassa oli vastaavantyyppinen saunamökki (joskin yksikeroksinen), joka toimi projektin esikuvana. 


Yläkerta näyttää tältä ilman kattoa. Huoneessa on parisänky, yöpöydät, hyllykkö, sohva ja ritiläpenkki. 

Alla muutamia kuvia yläkerrasta, kun katto on paikoillaan. 


Tässä on alakerran tupa. Ovesta on käynti saunatiloihin. Tupa on melko pieni ja sisustuskin aika vaatimaton. Tärkein toiminto täällä on makkaran paisto saunomisen jälkeen (kuten lapsena mummilassakin), joten siihen tarvittavat elementit ovat olemassa. Lisäksi saunan jälkeen voi pöydällä pelata "ristiseiskaa" makkaran paiston lomassa.

Mikäli vieraita on paljon, voi taustalla olevaa sohvaa käyttää myös vuoteena.Saunan vasemmalla puolella on sauna ja pukuhuone. Tila on aika kapea ja tässä siitä kokonaiskuva.
Toisella seinustalla on penkki ja naulakko. Naulakkoon saa pyyhkeet roikkumaan ja ylimääräiset pyyhkeet ja pefletit voi laittaa hyllyn päälle. Saunassa kun ei ole sähköä, valoa saa lyhdystä.


Oven vieressä on peili ja sen alla pieni hylly, johon voi jättää shamppoot ja muut tykötarpeet. Kiuas on puulämmitteinen, joten sytykkeinä tarvittavat lehdet ovat hyllykön alla kangaskopassa.

2 kommenttia:

  1. Kylläpä onkin aidon näköinen saunamökkin! Aivan ihana. <3

    VastaaPoista
  2. Ihana.!! minä vasta kuvia katselen ja olis kyllä ihana tehdä jotain.... vaikka oma mökki kyllä kaipaa kans tekemistä!

    VastaaPoista