tiistai 10. maaliskuuta 2015

Nukkekodin sohvan askartelua

"Äiti, voisitko tehdä nukkekotiin sohvan? Tarvitsisin sellaisen tuonne vierashuoneeseen" 8-v tyttäreni  sunnuntai-aamuna. Voiko tällaistä pyyntöä vastustaa?
Joten tuumasta toimeen. Ajattelin, että sohvassa on puinen runko. Biltema-tikkujen sahaus ei tuntunut houkuttelevalta, joten päädyin isoihin jätskitikkuihin ja tein niistä kehikon.

Niiden päälle liimasin pienistä jäätelötikuista säleet - vähän niinkuin sängyn pohjissa. (Tarkempi tekijä olisi varmaankin mitannut nämä tismalleen saman matkan päähän toisistaan, mutta tässä prototyypissä päädyin asettelemaan ihan vapaalla kädellä). 
Tämän jälkeen liimasin etureunaan verhoilukankaan siten, että reunat taittuvat sivureunojenkin päälle hieman. 
Takana näkyy itseasiassa yksi istuintyyny. Tyynyjen sisusta on pumpulilappuja, joita on liimattu  3 päällekkäin ja sitten tämä kasa on peitetty verhoilukankaalla. Kiinnitin kankaan tyynyn takaa ihan vaan liimalla mahdollisimman nätisti.   
Tässä rakentuu selkä- ja käsinoja-osa. Leikkasin kartongista pohjakehikkoon sopivan palan. Kaavaa ei ollut vaan sovittelin ja leikkelin vain mieluisaksi. Pehmustin samaisilla vanulapuilla käsinojaosat ja liimasin verhoilukankaan päälle. Olisi kannattanut liimata se alas asti, mutta virheistä oppii. Verhoilukankaan yläreuna on taitettu taakse vain sen verran, että sen sai liimattua kiinni. 
Takaosaan liimasin sitten toisen kartongin, jota ei oltu pehmustettu mutta verhoiltu. Lopuksi tietenkin pohja kiinni selkä-käsinojaosaan, tyynyt paikalleen ja TADAA. Alla valmis sohva! 

"Äiti, olisin kyllä halunnut, että sohva on valkoinen."

;=)

1 kommentti: