tiistai 17. maaliskuuta 2015

Puurunkoisen sohvan askartelua


Kävimme perheen kanssa vanhempieni luona ja he olivat hiljattain rakentaneet autotallin. Autotallin seinustalla lojui kasa roskiin menossa olevaa puulistaa ja luonnollisesti kotiutin nuo askartelijan aarteet. Lista oli 1 cm paksua ja 4 cm leveää. Sahasin tästä kaksi 4 cm ja yhden 8 cm palaa sohvaa varten. Sohvan idea ja rakenne on niin helppo, että minä poropeukalokin tähän pystyin.
Leikkasin verhoilukankaasta palan ja liimasin sen isomman osan etureunaan siten, että kaikista paitsi alareunasta jäi vähän yli. Ylimeneviltä osilta leikkasin kulmat pois, jotta kankaan sai nätisti taitettua ja liimattua reunan yli. Liimana minulla oli käytössä ainoastaan vanha kunnon Erikeeper. Tämän jälkeen leikkasin kartongista 10 x 3.5 cm palan ja liimasin sen verhoilukankaaseen kiinni. Taas leikkasin ylimenevistä osista kulmat pois, jotta kankaan sai kauniista liimattua ylimeneviltä osilta toiselle puolelle.
Verhoilin myös käsinoja-puunpalat samalla periaatteella kuin istuin osan. Toki siten, että kangas peittää käytännössä koko puunpalan, koska käsinojien kaikki pinnat (alapintaa lukuunottamatta) ovat enemmän tai vähemmän näkyvissä.
Tämän jälkeen verhoillut käsinojat liimattiin kiinni istuinosanrunkoon. Sen jälkeen verhoillun taustan liimaus puu-runkoon luonnollisesti siten, että kokonaan kankaan peitossa oleva puoli tulee taakse.

Istuintyynyt tein niin, että leikkasin kartongista 3.7 cm x 3.7 cm palat, joiden päälle liimasin kolme sopivan kokoista vanulappua. Koko vähän pienempi kuin istuinosa, koska verhoilu lisää mittoja vähän. 
Verhoilin nämä tynnyt kuvassa olevalla tavalla eli pehmeä pinta alaspäin ja krouvisti liimalla kiinni kankaan molemmat sivureunat. Kankaan leikkaus ja jäljellä olevien reunojen liimaus mahdollisimman nätisti taustalle. 
Selkänojien tyynyt olivat vähän matalammat mutta syntyivät samalla periaatteella.
Lopuksi puisista putkihelmistä olevat jalat paikalleen.

Ja sittenhän tuo sohva on valmis!

Minulla lienee joku sohvanrakennuspakkomielle, koska näitä on viime aikoina syntynyt  LIIKAA! Alimmaisena toinenkin samalla logiikalla tehty sohva.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti