perjantai 1. toukokuuta 2015

Aurinkotuoli laatikkotalon terassille


Selkeästi alkaa olemaan kesä jo mielessä. Tästä syystä laatikkotalon Polly-pocket asukaskin panostaa terassin kesäkuntoon laittamiseen keittiön sisustamisen sijasta. Asukki halusi uimaltaan viereen aurinkotuolin, jotta pääsee sitten kesällä ottamaan aurinkoa omalla terassilla.


Ensimmäisenä ajatuksena oli tehdä jotain Ikean Äpplarö-aurinkotuolin kaltaista. Katkoin kahvitikkuja ideana liimata niitä kahden pidemmän reunatikun väliin. No - nämä lensivät melko pian roskikseen, koska saksilla oli melko mahdoton saada pilkulleen samanmittaisia pätkiä aikaiseksi. Joten Äpplarö vaihtui Ammerö:ksi!!!

Leikkasin ohuehkosta pahvista sopivan palan aurinkotuolin patjaksi ja taitoin sen kohdasta, josta "selkänoja" alkaa. Päällystin pahvin ohuella pellavalla niin, että taitokset liimmasin alaosaan.
Selkänojan saranakohtaan liimasin alapinnalle vielä pari kahvitikun pätkää pitämään patjan alaosan halutussa asennossa (tämä aurinkotuoli siis EI ole säädettävä!). 
Liimasin molempiin päätyihin sopivan kokoiset kahvitikut. Molemmille sivuille liimasin "liian pitkät" kahvitikut, jotta syntyisi vaikutelma selkänojan kulman säädettävyydestä.
"Pääpäätyyn" sivulaidan ylämenevään osaan liimasin myös pienen kahvitikun pätkän yhdistämään vasenta ja oikeaa reunaa. 
 Jalat liimasin pään puoleen reunan alla kuvan osoittamalla tavalla.
Taittuneen selkänojan reunoihin liimasin myös sopivan kokoiset kahvitikut.
Alkuperäinen idea oli pitää aurinkotuoli valkoisena, mutta liima näkyi pellavakankaan läpi rumasta. Lisäksi ruskean pahvin takia vaikutelma ei ollut valkoinen. Mutta no hätä - puolison vanha kauluspaita auttoi hädässä. Hihansuusta sain hyvän kankaan tähän. Raidat sopivat mainiosti tarkoitukseen ja lisäksi hihoissa on vahvikekangas, joten sitä oli helppo leikata eikä liima näkynyt läpi. 


Alla sitten kuva asukkaasta terassilla nauttimassa uudesta autinkotuolistaan!  

2 kommenttia:

  1. Iihana rantatuoli! Mistä toi punavalkonen kangas on hankittu? Meilläkin on Polly Pocketseja joille voisi tehdä vaikka mitä! :D

    VastaaPoista
  2. Huikeita, kuin suoraan Vepsäläisen kesäkuvastosta....

    VastaaPoista