torstai 14. toukokuuta 2015

Uunin ja kaapin rakennusta keittiöön





Laatikkotalon keittiö edistyy pikkuhiljaa. Nyt sinne on saatu hella, uuni ja kaappi.

Valitsin runkoon materiaaliksi taas paksun pahvin. Sahasin pahvista taka- ja sivuseinät sekä alatason, jotka  liimasin yhteen.


Päätin, että uunin alla oleva luukku ei aukea, joten liimasin pahvista sopivan suiron alareunaan ja tämän päälle sitten pahvista uunin alatason.



Uunin toinen sivuseinä paikoilleen liimalla, jonka jälkeen maalasin uunin sisustan mustalla akryylivärillä.
Uunin oven tein pahvista, johon olin leikannut reiän lasia varten. Lasi syntyi piirtoheitinkalvosta, jonka teippasin sisäpuolelta luukkuun kiinni.
Luukun sarana-asian ratkaisin teippaamalla luukun alaosan kiinni sisäpuolelta uunin sisustaan apteekin sideteipillä. Teippi vaikuttaa kestävältä ja liimakin siinä on varsin pitävää, joten uskon, että nämä saranat tulevat kestämään.

Kahvat syntyivät foliolla päällystetyistä cocktail-tikuista. Ensimmäisessä yritelmässä levyjen katkaisijoiden  piti syntyä pelkästä foliosta, mutta olivat sen verran rumat, että irrotin nuo kuvassa näkyvät väkerrykset.

Taso syntyi foliolla päällystetystä pahvista. "Keraamiset" levyt on mustaa paperia.

Jotta luukku pysyy kiinni, jätin luukun yläosaan lipan tai taitoksen, joka menee uunin sisään luukun ollessa kiinni. Pysyy erittäin hyvin, eikä retkota puoliksi auki.

Levyjen katkaisijat syntyivät lopulta  pienistä haaraniiteistä, joista leikkasin pois ne haarat ennen foliolla päällystämistä.



Uunin viereen tuli avattava kaappi. Löysin jemmastani kiiltävää valkoista pahvia, joka kävi tarkoitukseen sellaisenaan. Saranoina käytin taas apteekin valkoista teippiä. On vähän ruma kaapin ollessa auki mutta haitanneeko tuo, jos asukkaat muistavat pitää oven kiinni. Kaapissa on myös yksi hylly tavaroille, joita sinne kenties jatkossa syntyy.
Lopuksi vielä valkoisiksi maalatuista puisista putkihelmistä jalat poikoilleen.

Alla tämä on sitten päässyt keittiöön jääkaapin viereen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti