torstai 17. syyskuuta 2015

Puunkantoteline ja sisäovi alakertaan - saunamökin tupa on valmis

Alakerran tuvan sisustus on nyt valmis! Tällaiselta se näyttää kokonaisuudessaan. 

Alakertaan on tulossa tuvan viereen pukuhuone ja sauna, joten ovi tarvitaan ehdottomasti, jotta saunojat voivat riisuutua ja pukeutua rauhassa. 


Ovi syntyi paksusta (noin 1mm) pahvista ja ohuemmasta kartongista. Paksusta leikkasin oviaukkoon sopivan palan. Tähän liimasin kiinni ohuemmasta kartongista leikatut peili-osat. Tein ensin toisen puolen kokonaan valmiiksi maalia myöden.


Toisen puolen tein muutoin samoin, mutta jätin ulommaisen kehikon saranapuoleisen reunan liimaamatta. Tämä siksi, että sain liimattua sinne apteekkiteipistä tekemäni saranan paikoilleen. Vasta teipin jälkeen liimasin tämän puoliskon kiinni. Puunkantoteline ei ole oma keksintöni vaan vastaavaa ovat muutkin toki askarrelleet. Pohjaksi tulitikunpätkät, jonka päälle neljä pienen jäätelötikun pätkää.
Kantokahvan sivu-osat myöskin pienistä jäätelötikuista ja kantokahva on tulitikun pätkä. Sivu-osien alaosia kavensin puukolla, jotta mahtuvat kiinni alaosan säleiden väliin. Tämä rakennelma liimattiin pohjaan kiinni keskimmäisten poikkipuiden väliin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti