torstai 10. syyskuuta 2015

Tuoli tikuista saunamökin tupaan

Nyt kun yläkerran makuuhuone on sisustettu, oli taas aika palata alakertaan. Tupa kaipasi lisää istumapaikkoja, joten tuoli piti tekemän. Tilaahan tuolla ei paljon ole, joten mitään massiivista ei mahtunut. Tälläinen sinne syntyi.Tähän tuoliin tarvitaan pieniä jäätelötikkuja, tulitikkuja ja kahvitikkuja.

Ensin tein selkänojan. Teippasin taas sopivan mittaisen pätkän jäätelötikusta kontaktimuovilla päällystettyyn ruutupaperiin ja liimasin siihen kolme tulitikun pätkää kiinni. Liiman kuivuttua leikkasin nämä tulitikut yhtä pitkiksi käyttäen apuna ruutupaperin viivoja. Tämän jälkeen liimasin sivuille oikean pituiset jäätelötikun pätkät. Kun liima oli taas kuivunut, liimasin vielä jäätelötikun pätkän yläreunaan. Alareunaan liimasin vielä tikun pätkän poikittain (vasemmalla) - tämä tikku antaa tukea selkänojalle, joka on vinossa runkoon nähden.Käsinojia (kuvassa alimpana) varten liimasin aina kaksi saman mittaista jäätelötikun pätkää yhteen. Yhteen käsinojaan tarvitaan kaksi pidempää kahden yhteen liimatun tikun pätkää jaloiksi ja yksi lyhyempi niiden väliin. Vielä lopuksi liimasin kahvitikun pätkän kosinojan vaakaosaan.Istuinosaa varten tein tikuista neliön. 
Tässä runko valmiina edestäpäin.
Ja tässä takaapäin.Alla kuva saunamökin tuvasta.2 kommenttia:

  1. Hei! Aloitin vastikään nukkekotiharrastuksen, ja löysin hienon saunamökkisi ohjeen netistä. Ajattelin tehdä joitain kalusteita saunamökin kalusteiden ohjeiden mukaan omaankin nukketalooni. Missäköhän mittakaavassa ne ovat? Terveisin Elsa

    VastaaPoista
  2. Hei . Kommenttisi oli livahtanut vallan näkökentän ohi. Tämä mökki on tehty melko "vapaalla" kädellä ilman suurempia mittailuja. Sanoisin kuitenkin että 1:18 ei mene paljoa pieleen.

    VastaaPoista