maanantai 7. syyskuuta 2015

Yöpöydät / pikkukaapit pahvista


Saunamökin yläkerran makuuhuoneen sänky sai vierelleen yöpöydät - tai oikeammin pienet kaapit. Valkoiset tietenkin niinkuin muukin kalustus. Ne syntyivät paksuhkosta pahvista.

Kutakin yöpöytää varten tarvittiin yksi isompi neliskanttinen pahvinpala (kansa, tässä 2.7 cm x 2.7 cm) ja kaksi pienempää (2 x 2 cm) palaa. Kuvassa on rakentumassa kaksi pöytää. Liimasin toisen pienemmistä paloista isoon kiinni.  Toinen pikkupala on kaapin pohjaa varten.

Tämän jälkeen leikkasin kaapin sivuseinät, joiden sivujen koot myötäilivät pienen pahvin kokoa. Liimasin ensin peräseinän ja toisen sivuseinän paikoilleen, jonka jälkeen liimasin pohjan kiinni.

Huomion arvoista tässä on se, että minä muistin/hoksasin kerrankin maalata palat ennen niiden yhdistämistä!!!

Sitten toinen sivuseinä kiinni liimalla.


Oven kiinnitin paikoilleen apteekista saatavalla sideteipillä, siten että "sarana" jää kaapin sisään. Ainakin oman kokemuksen mukaan näin tehty sarana pysyy hyvin paikoillaan ja liimaus on kestävä.

Jalat tein saslik-tikun pätkistä. Olisin tehnyt ne pienehköistä puisista putkihelmistä, mutta olivat päässeet loppumaan. Saattaapi olla, että vaihdan nämä jalat joskus, kun saan varastoni täydennettyä. Oven kahva syntyi korvakorun lukosta.Jotain pientä vielä puuttuu. Yöpöydän lamput ainakin ja kenties joku kasvi tuonne sohvan taakse nurkkaan. Pitäisiköhän se katto todellakin pikkuhiljaa rakentaa.....
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti