tiistai 8. syyskuuta 2015

Ritiläpenkki / rahi Artekin malliinTälläinen Artekin ritiläpenkki on pyörinyt mielessäni jonkin aikaa, ja nyt päätin sen toteuttamista kokeilla. Tälle oli juuri sopiva paikka saunamökin yläkerran makuuhuoneessa. Alla syy siihen, miksi se on pyörinyt mielessä - saunamökki kun on tällä hetkellä sijoitettuna sellaisen päälle!Materiaalina tässä oli pienet jäätelö-, tuli- ja kahvitikut.

Kerrankin aloitin projektin mielestäni viisaasti. Laitoin ruutupaperin päälle kontaktimuovin, jotta puuosat eivät liimautuisi paperiin. Viivat lisäksi helpottavat huomattavasti osien kohdistamista suoraan. Teippasin ensin toisen vaakasuoran reunan (pienestä jäätelötikusta) muovitettuun paperiin kiinni, jotta pysyy hyvin paikoillaan. Tämän jälkeen liimasin tulitikuista tehdyt pätkät paikoilleen. Tulitikut eivät olleet samanmittaisia tässä vaiheessa. Kun liima oli kuivunut laitoin puutikun epätasaisen yläreunan reunan päälle tueksi ja leikkasin tikut samanmittaiseksi ruutupaperin ja tämän "tukitikun" avulla.


Tämän jälkeen liimasin toisen vaakasuoran pätkän tikkujen yläpäähän. Leikkasin sopivan mittaiset jätskitikun pätkät reunoiksi, hioin niiden ulkokulmat pyöreiksi ja liimasin paikoilleen.
Ritilän sivureunojen alapinnalle liimasin kapeat tikun pätkät antamaan jaloille tukea. Jalat syntyivät kahvitikuista ja nojaavat siis tähän tukipalaan. Tämähän ei siis ole tarkka kopio Artekin ritiläpenkistä, koska alkuperäisessä on pyöristetyt jalat.

Tässä penkki ennen maalausta.

Ja ritiläpenkillehän löytyi siis paikka makuuhuoneen nurkasta - viherkasvikin sinne ilmaantui.
Tältä makuuhuone nyt näyttää. Sanoisin, että se on nyt kattoa vaille valmis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti