maanantai 12. lokakuuta 2015

Yläkerran makuuhuoneen sisustusta - lastensängyt ja 60-luvun sohvaTeki mieltä hypätä välillä sisustamaan yläkerran makuutiloja, vaikka alakerta on vielä aivan vaiheessa. Työkaverin antamien vanhojen kalusteiden joukossa oli muoviset siniset sängyt, jotka mitä ilmeisemmin olivat myös 60/70-luvulta. Vaikka nämä eivät makuutilojen värimaailmaan ihan täydelllisesti sopineetkaan, päätin hyödyntää näitä. 


Tein näihin patjat vaahtomuovista. Peitot tein työkaverilta saamasta kankaasta, jotka somistin pitsillä.  

Lipasto löytyi vanhoista jemmoista samoin kuin yöpöydän lamput. Eivät 60-lukulaiset, katsotaan kehitänkö myöhemmin tilalle jotain muuta.Koska makuutilat ovat varsin isot, sinne pystyy askartelemaan paljon muitakin kalusteita. Yläkuvassa näkyy, että siellä on myös sohva. Tämä on ihan kunnon retro, ja olen melko ylpeä tuloksesta.
Sohvan runko on pahvia. Istuinosa ja selkänoja on yhtenäiset, koska hyödynsin pahvillatikon "kulmaosan" projektissa. Liimasin selkänojaan vielä toisen pahvin palan vahvikkeeksi. 
Istuinosan etureunan verhoilin kankaalla. Selkänojassa on liima jo valmiina verhoilua varten.  

Käsinojat näkyvät tässä. Ne on verhoiltu samalla kankaalla kuin istuinosan alareuna. Tässä vaiheessa en niitä kuitenkaan vielä liimannut runkoon kiinni - laitoin ne vain kuvausta varten rungon lähelle. Kiinnitin ne vasta selkänojan verhoiliun jälkeen runkoon. 
Selkänojan verhoilu ulottuu sohvan etuosassa pohjaan asti ja takaosassa verhoilukangas menee vähän pohjan puolelle. 
Tämän jälkeen liimasin käsinojat kiinni. Tässä piti käyttää apuna pikaliimaa materiaalin haastavuudesta johtuen. 
Vaahtomuovista tein istuinosaan pehmusteen, jonka verhoilin samalla kankaalla kuin selkäosan. Lopuksi sohva sai vielä jalat pienistä puisista putkihelmistä.


Eikä siinä vielä kaikki. Tein myös jäätelöannoksia, hajuvesipulloja ja muutamia muita pikkujuttuja. Osa onnistui paremmin ja osa meni tällä kertaa vähän sinnepäin.1 kommentti:

  1. Sulla on somat huonekalut ja nuo pikku jutut ovat hienoja myös. :)

    VastaaPoista