tiistai 13. lokakuuta 2015

Aikuisten makuusoppi - parisänky ja nojatuolitRetroilu jatkuu - tällä kertaa yläkerrassa aikuisten makuusopen puolella. 


Parisänky syntyi tällä kertaa kuvassa näkyvistä materiaaleista:
-päädyt paksusta (1 mm) jäykästä taipumattomasta pahvista
-jalat syömäpuikoista
-laidat Biltema-tikuista
-pohjan säleikkö kahvitikuista

Kokosin ensin molemmat päädyt. Tämän jälkeen liimasin reunat toiseen päätyyn ja liiman kuivuttua liimasin toisen päädyn paikoilleen.

Lopuksi liimasin pohjan säleet. Tältä sänky näyttää ennen KIVA-lakkausta ja ilman petivaatteita.

Sänky sai tumman ruskean värin sävytetyllä KIVA-lakalla. Peitossa toistuu tuo sama ruskea sävy, johon selkeästi olen ihastunut.  
Koska makuusopessa on tilaa melko paljon, halusin tehdä sinne myös nojatuolit. Vasemmalla kuva valmiista tuolista. Kankas tuli työkaverin tuomien askartelutarvikkeiden mukana - henkii aika kivasti 60/70-lukua.

Rungon materiaali on 1 mm jäykkää taipumatonta pahvia. Pohja on neliskanttinen (4.5 x 4.5 cm, kuvassa vasemmalla). Selkä- ja käsinojat ovat identtisistä paloista (4.5 x 3 cm).

Pehmustin  käsinojat ennen verhoilua huopakankaalla, jonka päälle kiinnitin verhoilukankaan. Käsinojia varten leikkasin verhoilukankaasta käsinojan levyisen palan, jota en siis taitellut lainkaan etu- ja takareunojen päälle vaan jätin pahvin ja pehmusteen pilkottamaan. Istuinosasta verhoilin vain etureunan ja selkänojan kokonaan.


Verhoilun jälkeen liimasin osat yhteen. 

Jalat syntyivät tällä kertaa pienistä jäätelötikuista, jotka KIVA-lakattuani liimasin käsinojien etu- ja takaosiin peittämään runkopahvia ja pehmustetta. Istuinosaan tein pehmusteen noin sentin paksuisesta vaahtomuovista, jonka verhoilin. Selkänojan pehmuste on ohuempi. Tukena on kartonki, jonka päälle liimasin 2 pumpulilappua (tai mitä lienevätkään oikealta nimeltään). Tämän verhoilin lopuksi kankaalla. 

Täytyy tunnustaa, että olen kerrankin erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Alla kuva aikuisten makuutiloista värillisenä.

Koko yläkerta on varsin iso ja yhtenäistä tilaa. Jotta lasten ja vanhempien makuutilat edes jotenkin erottuisivat toisistaan, rakensin matalan väliseinän, joka näkyy nojatuolien takana. Seinä on kolmesta Biltema-tikusta, jotka on liimattu reunoistaan yhteen ja tapetoitu. Rakennlman päälle liimasin vielä yhden Biltema-tikun poikittain - tähän voi vaikka laitta kukkia tai muita somisteita.   Tuo porrasaukko on vähän keskellä makuuhuonetta ja ikäänkuin "kuilu tuntemattomaan", mutta sille en pysty tekemään mitään. Kaiteet toki rakennan siihen, jotta mahdolliset unissakävelijät eivät humpsahda alakertaan.

Olen kyllä varsin innostunut tästä yläkerrasta ja minulla on mielikuva jo koko sisutuksesta. Täytyisi vaan löytää riittävästi aikaa toteuttaa se...


2 kommenttia: