keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Pientä sisustamista - takka, puukoppa ja keittiön pöytäkalusto

Sain työkaverilta myös sekalaisen joukon vanhoja nukkekodin kalusteita ja niille tuunausluvan. Keittiöpöytäryhmän tuolit ovat juurikin näitä. Etummaiset tuolit olivat kovaa vaaleaa muovia. Maalasin tuolit kahteen kertaan akryyliväreillä ruskeaksi ja laitoin päälle sävytettyä KIVA-kalustelakkaa. Yllätyin kuinka hyvin maalikäsittely pysyi muovipinnassa. Istuinosaan laitoin pehmusteen ja vaalean kankaan. Möys takana olevat tuolit ovat vanhat. Ne olivat alunperin punaiset, mutta maalasin nekin ruskeaksi. Pöydän askartelin Biltema-tikuista ja syömäpuikoista ja se on lakattu KIVAlla kahteen kertaan.  Tuo KIVA-lakka on nimensä mukaisesti varsin kivaa - se on nimittäin lähes hajuton ja sitä saa himmeänä, puolihimmeänä, puolikiiltävänä ja kiiltävänä. Hintakaan ei ole ihan mahdoton. Suosittelen!

Vähän tarjottavaakin ehdin tehdä. Löysin pienen palan fimoa, josta "leivoin" leipää ja sämpylöitä ja tein lautaset. Aurajuusto on viinipullon korkista. Meillä perhe potee tällä hetkellä flunssaa ja tyhjentyneestä nenäsumutepurkista sain keltaisen mukin (korkki) ja pullon (sumutinosasta sahattu pala). Tähän laitoin helmestä vaan korkin.Yksi työkaverin toiveista oli, että tekisin takan pienistä kaakeleista, joita hän minulle antoi. Toiveena oli myös, että takkaan mahtuisi led-tuikku antamaan valoa. Tässä tuo takka nyt on. Aika massiivinenhan se on, mutta ihan OK kuitenkin. Takan päälle laitoin somisteeksi kolme viherkasvia (=Tigerin "saippua-telineestä").

Tein takkaan pahvista irrotettavan pohjan, jonka alle tuikku "liekkiä" lukuunottamatta mahtuu. Pahvin saa irroitettua, jotta tuikun saa laitettua helposti palamaan. Takan sisäosan sivuseiniin liimasin pienet Biltema-tikun palat, joihin tämä irtopohja sitten tukeutuu ollessaan paikallaan.


Pitihän takkapuille tehdä myös kori. Tämän mallin lainasin Sirkka Ulkuniemen Emilian kotona havumetsässä -blogista, jossa oli paljon ihania askarteluohjeita kierrätysmateriaaleista (linkki vikan kuvan alla). Tässä on siis hyödynnetty kaupasta ostetun tillin multapaakun muoviruukkua.

Tältä olohuoneen seinusta näyttää nyt. Akvaario löytyi työkaverin tuomien vanhojen nukkekodin kalusteiden joukosta. Koska akvaario on takan vieressä, mietin vaan tuleekohan noista kaloista kalakeittoa takan lämmetessä...


http://emiliankotona.blogspot.fi/search/label/kierr%C3%A4tysmateriaalista%20tehty%C3%A4?updated-max=2014-12-01T10:54:00-08:00&max-results=20&start=12&by-date=false

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti