lauantai 10. lokakuuta 2015

Senkin askartelua

Jokunen aika sitten Piikko "Söpökatu"-blogissaan esitteli lipaston tekemistä, ja innostuin hänen kuvistaan aivan valtavasti. Kokeilimpa miten tuollainen vastaava taipuu omissa näpeissä. Otin materiaaliksi isot Sinooperin jäätelötikut tai spaattelit, mitä nyt lienevät oikealta nimeltään. Aloitin tekemällä laatikot. Laatikon pohja on kahdesta tikusta, jotka on liimattu vierekkäin Laatikon reunat vastaavasti yhdestä. Senkin sivut ja pohja samoin kahdesta vierekkäin liimatusta tikusta. Koska halusin pinnasta vähän isomman, liimasin ohuemman spaattelin palan leveiden tikkujen väliin.

Fiksusti ajattelin, että liimaan nämä ja kaikki muutkin seinustat ja tasot, paperin päälle, jotta pysyvät paremmin paikallaan. VIRHE! Tikut ottivat paperin välityksellä liimasta kosteutta ja vääntyilivät ihan kuprulle saumakohdista.

Onneksi tuo kupruisuus tasoittui jonkin verran liiman kuivuttua.
Idea oli, että lipastossa olisi kaksi laatikkoa päällekkäin eikä lainkaan tuollaista avotasoa. No, kävipä niin, että tekijälle tuli mittavirhe ja ylin laatikosto ei mahtunutkaan sille varattuun koloon. No, eipä tuo mitään, koska edellä kuvailemasta syystä se laatikko oli vääntynyt. tämä projekti oli varsin opettavainen - kantapään kautta!


Koska olen varsin hullaantunut siihen aiemmin mainitsemaani KIVA-lakkaan, käsittelin tämänkin lakalla. Kaikkien kommervenkkien jälkeen, pystyn olemaan tähän ihan tyytyväinen. Tein vielä Sirkka Ulkuniemen ohjeen mukaan Hama-helmistä kynttilät pöydälle. Linkki tähänkin ihanaan ohjeeseen löytyy kuvan alta.
http://emiliankotona.blogspot.fi/search/label/sekalaiset%20pikkutavarat?updated-max=2014-12-07T12:58:00-08:00&max-results=20&start=12&by-date=false


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti