sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Nahkainen sohvakalusto

Tein pienen syrjähypyn laatikkotalon rakentamisesta. Työkaveri toi minulle palan aitoa nahkaa ja haastoi kokeilemaan nahkasohvan tekemistä. Pystyykö yllytyshullu vastustamaan tällaista haastetta? EI. 
Nahka on luonnollisesti aika paksua, joten mietin miten tämän saa taipumaan 1:18 mittakaavaan. Huomaan taas, että työvaiheista ei tullut otettua kuvia...


Leikkasin kuitenkin kartongista/ohuehkosta pahvista selkänojaan, pohjaan ja käsinojiin erilliset palat. Pohjaan kiinnitin noin sentin paksuisen vaahtomuovin pehmusteeksi. Nämä erilliset osat verhoilin sitten nahalla kokonaan liimaamatta nahkaa kuitenkaan kaksinkerroin mistään. Kuvasta näkee, että istuinosan sivut (käsinojiin liimatut kohdat) eivät myöskään ole verhoillut nahkalla. Tämän jälkeen liimasin osat kiinni toisiinsa. Käsinojien etu- ja takareunoihin liimasin vielä kiinni sopivan kokoiset palat pienistä jäätelötikuista peittämään rumia reunoja. Ja vielä puuhelmistä jalat paikoilleen. Nahka taipuu varmaan paremmin 1:12 mittakaavan kalusteisiin, mutta ihan kelpo kalusteita näistäkin mielestäni tuli. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti