torstai 5. marraskuuta 2015

Kirjahylly 60-luvun nukkekotiinKiirettä on pitänyt niin, että nukkistelu on ollut melko minimaalista. Vihjailin työkaverille, että saisivat nukkiksensa takaisin jouluksi. Nyt minulla alkaa olla jo paineita tämän valmistumisesta. Ja näinhän asian ei pitäisi olla - tämän puuhastelun pitäisi olla rentouttavaa ...

Kirjahyllyn idea ja ohje löytyi Nukkekoti Kassalasta http://nukkekotikassala.blogspot.fi/2015/10/kaksio-kirjahylly.html. Sovlesin sitä omiin tarpeisiin sopivaksi.

Vaikkakin Kassalan kirjahylly on kokonaan Biltema-tikuista (muistaakseni), päätin että minulla takaseinä, pohja ja hyllyt tulevat 2 mm pahvista yksinkertaisesti siitä syystä, että inhoan Bilteman-tikkujen sahaamista. Kuvassa olen tekemässä kahta hyllyä, joten tarvikkeet ovat tuplana. Sivuseinät siis Biltemaa ja ne rakentuvat kahdesta samanmittaisesta ja yhdestä lyhyemmästä pätkästä, jotka on liimattu sivuistaan yhteen. Pohja on keskellä ja syntyi kahdesta paksusta pahvinpalasta, joita kuminauha pitää kuvassa yhdessä. Pöytälevy näkyy alhaalla. 


Aloitin liimaamalla sivuseinät pohjaan kiinni. Tässä alimmainen levy on liimattu kiinni runkoon. Lisäksi hylly on saanut ylälevyn, joka syntyi kahdesta sopivan mittaisesta sivuistaan yhteenliimatusta Biltema-tikun pätkästä.
Kirjahyllyyn tuli vain kaksi hyllyä. Alas on tarkoitus tulla TV, joten tätä varten tila jäi melko suureksi.


Ovet syntyivät myös paksusta pahvista, jotka liimasin kiinni runkoon apteekin sideteipillä. Nupit ovat pienet puiset helmet.
Tyhjä hylly näyttää varsin ... tyhjältä, joten pitihän hyllyyn tehdä täytettä.

Alla kuva kirjahyllystä paikallaan. TV tulee syntymään metallirasiasta tulevaisuudessa - tässä vain mallattu miltä se voisi näyttää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti