maanantai 30. marraskuuta 2015

Nyhertelyä ja pipertelyä, sitä sun tätä!

Nyt kun työkaverin nukkekoti on valmis ja lähtenyt omaan kotiinsa, olen käyttänyt pipertämisintoni lähinnä kaikenlaiseen pieneen. Koska löysin mukavan kakkuohjeen, olen leiponut. Lisäksi joulun lähestyminen on  sävyttänyt askarteluani.


En ole mikään Fimo-taituri, joka osaisi tehdä Fimosta mitä hienoimpia leivonnaisia. Löysin kuitenkin jonkun nukkistelijan blogista kakku-ohjeen, jossa ei tarvitse fimoa. Pahoittelen, että unohdin kenen blogista ohjeen nappasin enkä voi siten alkuperäistä linkkiä jakaa. Leipomiseen tarvitaan vain pieniä korkkeja (ruokakerma tms), liimaa, värejä ja koristeita. Molempien kakkujen päällysteet ovat värjättyä liimaa, joka kuivuu kiiltäväksi kakun päälle. Kinuskikakun reunaan liimasin strösseleitä ja mansikkakakun reunaan kookoshiutaleita. Mansikat syntyivät aivan pienistä punaisista helmistä. 

Kynttilät ovat hama-helmiä, joiden sisällä on cocktail-tikku. Idea on lainattu täältä.


Lautasten tekeminen näin joulun alla on varsin mieluisaa puuhaa. Nimittäin ne syntyivät Pandan suklaarasian muoviosista, joka luonnollisesti piti ensin tyhjentää, että pääsee tuohon askartelu materiaaliin käsiksi. Nuo yläkuvassa olevat hile-reunat ovat suolaa, jota on ripoteltu liiman päälle.


 

Osan lautasista päällystyn foliolla. Niistä tuli kuitenkin melko ryppyisiä. Osan "tuputtelin" ensin valkoisella maalilla, jonka jälkeen lakkasin ne valkoisella kynsilakalla. Nämä ovat ihan kivat, niissä on vähän kiiltoakin lakan ansiosta. Ylhäällä vielä toinenkin kinuskikakku. Leivonnaisten tarjottimet ovat Kädentaito messuilta hankittu. Itse leivokset ovat pieniä puuhelmiä, joiden päällä on akryylimaalia. Nuo kirsikat ovat aivan pienen pieniä muovihelmiä. Tämäkään ei ole oma innovaationi vaan napattu jonkun blogista. Ja luonnollisestikaan en muista kenen. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti