tiistai 10. marraskuuta 2015

60-luvun televisio olohuoneen kirjahyllyyn


Eikös televisiot tullut suomalaisiin koteihin juurikin 60-luvulla? Tähän nukkikseenkin halusin tv:n ja aiemmin askartelemassani kirjahyllyssä oli sitä varten jätetty paikkakin. Eilen oli juuri sopiva hetki telkun askarteluun.


TV-ruutua varten löysin nuorimman tyttären romulaatikosta hylätyn peltirasian.

Leikkasin sopivan kokoisen mustavalkoisen kuvan lehdestä, jonka kiinnitin peltirasiaan kontaktimuovilla.

Kartongista leikkasin sopivan palan ja siihen leikkasin ruudun kokoisen aukon. Koska kartonki oli melko ohutta, liimasin taakse paksusta pahvista tuet.

Maalasin kehikon ja liimasin sen kiinni ruutuun. Sivuun laitoin muutaman puuhelmen napiksi ja kautin syntyi tulitikkuaskin raapaisupinnasta.

Television runko osa syntyi puolestaan paksusta (2 mm) pahvista.

Olen melko tyytyväinen tähän rakennelmaan, vaikka se onkin kenties hivenen iso.Kurkistus olohuoneeseen! Nahkainen rahikin olohuoneeseen on tullut. Käsiini oli jostakin kulkeutunut kellorasia ja tämän nykyisen rahin ympärillä oli siis se kello. Rahi oli alunpitäen puhtaan valkoinen, mutta väri ei ollut ihan napakymppi tuonne olkkariin. Nukkekotiharrastajien facebook-ryhmän vikkien avulla värjäsin sen vahvalla kahvilla luonnonvalkoiseksi. Kiitos kaikille arvokkaista ehdotuksista ja vinkeistä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti