perjantai 18. maaliskuuta 2016

Tuolit keittiön pöydän ääreenVaikka pidänkin kovasti kalusteiden askartelusta, tuolien tekeminen on aina tuntunut vähän hankalalta tai vähintään vaikeasti tartuttavalta asialta. No - ei auta.
Tupaan on tuolit tehtävä, halusin tai en. 


Näihin tuoleihin käytin syömäpuikkoja, paksua taipumatonta kartonkia (em. kuvassa) sekä pieniä jäätelötikkuja ja tulitikkuja. Sahasin ensin "taka"- ja "etujalat" ja leikkasin kartongisa sopivan kokoisen neliön. 


Aloitin kokoamisen tuolin selkänojasta ja liimasin pienet jäätelötikun pätkät poikkipuiksi. Alle laitoin jäätelötikun, jonka avulla poikkipuut sai syömäpuikon keskelle. 
Tässä kohtaa suuressa innostuksessa unohdin vaihekuvien ottamisen. Pehmustin ja päällystin istuinosan, jonka jälkeen liimasin sen alaosaan kiinni etujalat. Liiman kuivuttua liimasin istuinosan takaosan kiinni selkänojaosaan. Lopuksi vielä pätkin tulitikuista sopivan mittaisia pätkiä tuolin jalkojen väliin  poikkipuiksi. 

Ja valmista tuli!

Menikö niinkuin Strömsössä? No ei ihan - istuin tuli hieman liian korkealla ja tuoleista tulee vähän baarijakkaramainen vaikutelma. En uskalla lähteä pätkimään jalkoja - käy muutoin kuin Hessu Hopolle. Kelvatkoon nämä toistaiseksi, kenties mummo saa myöhemmin uudet, jos oikein alkaa harmittaa. 


Ja tässä taas kuva tämän hetkisestä näkymästä!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti