lauantai 12. maaliskuuta 2016

Poropeukalo ottaa virkkaustekniikat haltuun - taulunkehyksetEdellinen virkkauskokeilu ei vielä lannistanut vaan kävin urheasti kokeilemaan uudestaan. Tosin tunnustettakoon, että tällä kertaa kävin ensin verestämässä muistia youtubessa ja kertasin miten nuo erilaiset silmukat oikein tehdään. Kummasti maailma avautui! 

Suunnitelmani oli tehdä laverin päälle pari taulua ja mielessä oli hopeanväriset kruusatut kehykset. Mistään en sellaisia kuitenkaan bongannut. Nyt kun olen tästä virkkaamisesta innostunut niin ajattelin, että voisiko kehykset tehdä virkkaamalla. Seikkailin siis netissa ja törmäsin tällaiseen ohjeeseen. 
Siispä kokeilemaan... Väänsin aluksi rautalangasta soikion, jonka ympärille tein silmukat. Seuraava kerros kiinteitä silmukoita ja ulommainen pylväitä (nyt kun siis olin oppinut kuinka ne oikeasti tehdään). Ihan kelpokehykset näistä tuli, pienistä epäsymmetrisyyksista huolimatta. Pohdin kyllä, tuliko niistä liian massiiviset mutta olkoon. 

Halu olisi tehdä myös viltti tai päiväpeitto virkkaamalla. Selväksi kävi kuitenkin, että käytössäni on liian paksu lanka ja iso koukku. Tunnustan, että jo näidenkin kanssa on vaikeuksia ja ihmetten miten kummassa nukkisharrastajat pystyvät virkkaamaan lähes olemattomalla langalla ja pienenpienellä koukulla. Minä en ainakaan pystyisi erottamaan enää silmukoita! Vinkkejä siis otetaan kiitollisuudella vastaan!


1 kommentti: