keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Vintin rakentaminen mummonmökkiin

Kävimme tyttären kanssa lauantaina Verkarannan Nukkekoti-yhdistyksen näyttelyssä ja huikeahan se oli. Aivan uskomattomia tuotoksia! Nähtävää oli niin paljon, että kaikkea ei pystynyt millään sulattamaan, onneksi on valokuvia, joihin pystyy palaamaan myöhemmin. Ja mihinkäs näyttelystä lähdettiin? No Sinooperiin tietenkin!

Mummonmökkiin on ollut suunnitteeilla vintti, johon tulee mummon makuutilat. Viikonloppuna tämän yläkerran rakennus lähti käyntiin. 


Alakertahan on varsin pieni, joten isoille rappusille ei ole tilaa. Mutta onneksi mummu on vielä varsin vetreässä kunnossa, joten pystyy kipuamaan näitä jyrkkiä rappusia yläkertaan. 
Sivulla oleva puupalkki on tukena, jotta (pahvi)katto ala repsottaa tulevaisuudessa. 


Tikkaiden sivuosat syntyivät Biltema-tikuista ja portaat spaatteleista.


Yläkertaan tuli lautalattia (=Biltematikkuja), jonka maalasin valkoiseksi. Liimasin tikut suoraan pahviin, joka ei tietenkään ollut vaaterissa. Haasteeksi osoittautui siis liimauksen kiinnipysyminen. Etureunat sain pidettyä aloillaan liiman kuivumiseen asti pyykkipojilla ja takaosan kaikella mahdollisella (Mariskooli sekä piippuri- ja suolamylly). Tuosta pippurimyllystä olisi muuten saanut kivan takankin nurkkaan, mutta ehkäpä etsin halvemman ratkaisun...


Yläkerran seiniin valitsin vaaleansinisen kuviopintaisen kartongin tapetiksi. Vielä täällä ei näytä erityisen hempeältä eikä romanttiselta mutta eiköhän asia saada sisustuksella korjattua... 

Seuraavaksi pääsenkin sitten lempiaskarteluni pariin - sängyn tekemiseen!
3 kommenttia:

 1. Todella söpö talo:) Onko tuo pahvi tukevaa seinäratkaisuissa? Olen suunnitellut kummitytölleni pientä nukkekotia pahvista ja mietiskelin, että kestääkö leikkimisen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän se ihan erityisen tukevaa ole mutta 9 v tyttäreni leikit kestää. Ajatukseni on päällystää tämä tölli jollain, jotta tulee tukevammaksi.

   Poista
 2. Hieno alku, innolla jään odottelemaan jatkoa :) Minä (niinkuin varmasti moni muukin) olen tehnyt pönttöuunin talouspaperirullasta, mutta kyllä tuosta pippurimyllystä komea tulisi! :D

  VastaaPoista