torstai 25. helmikuuta 2016

Jaffat tullee!!! Korien punomista.Törmäsin Pinterestissä seikkaillessani korin punomisohjeeseen ja päätin kokeilla. Koska nyt on appelsiinien aika, tekaisin siis appelsiinikorin.


Leikkasin kartongista ovaalinmuotoisen palan, jonka reunaan leikkasin lovet. Niin kuin kuvasta näkyy, en mitannut näitä tasavälein vaan omalle tyylille uskollisena leikkasin ihan fiiliksellä. Tärkeintä on, että noita klipareita on pariton määrä, jotta punoksesta tulee sellaista kun pitääkin. Liimasin langan aluksi kiinni pohjaan ja aloin pujottaa lankaa joka toisen klipareen päältä ja joka toisen alta, kunnes koko klipare oli peitossa. Liimasin langat klipareiden yläosasta kartonkiin, jotta pysyy kasassa.


Tämän jälkeen liimasin korin reunaan somisteeksi vielä reunanauhan.


Appelsiinit ovat oransseja helmiä, joiden reiät peitin Erikeeperillä. Tämän jälkeen maalasin liimakohdan oranssilla akryylivärillä ja vähän muutenkin töpöttelin väriä helmiin, etteivät näyttäisi täysin tasaisen oransseilta. Oranssin maalin kuivuttua, tein vielä vihreät pisteet kaikkiin hedelmiin appelsiinin kannaksi.


Lisäksi punoin lankakorin.

Idea on vastaava kuin appelsiinikorissa, mutta pohjan pyöreään kartongin palaan on teipattu kiinni rautalangan pätkiä, joiden ympärille lankaa kieputetaan.

Saattaisimpa itsekin viihtyä istuskelemassa tässä hämyisessä tunnelmassa.

2 kommenttia:

  1. Hei!
    Olen myös suunnitellut, että pitäisi noita koreja tehdä. Saisi nopeasti jotain valmiiksi:)...nää mun näpräilyt kun tuppaa aina venymään..

    VastaaPoista
  2. Niiden tekeminen oli kyllä mukavaa ja nopeaakin. Arki-illassa sai tehtyä nuo kaksi ja pääsi vielä kunnialliseen aikaan nukkumaankin. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista