perjantai 12. kesäkuuta 2015

Saaristolaistyylinen sohva saunamökkiin

Halusin sauna- tai rantamökkiin saaristolaishenkisen sohvan. Googlailin aikani ja päädyin vieressä olevan sohvan tyyppiseen puurunkoiseen ratkaisuun.


Tässä on tämän projektin materiaalit:
-pahvia. Koin erityisen hyödylliseksi tuon taitetun pahvin, koska siinä on selkänoja ja istuinosa jo valmiiksi yhdessä, joten helpottaa kokoamista.
-pitkiä kahvitikkuja. Näppäriä, koska ne saa helposti pätkittyä saksilla.
-pieniä jäätelötikkuja. Näistä tuli käsinojien  reunoihin listat ja samalla jalat. 
Aloitin liimaamalla kahvitikkuja käsinojaosien ja selkänojan molemmin puolin (istuinosa jä pelkälle pahville). Liimasin tikut aina ensin pahvin toiselle puolelle ja leikkasin liiman kuivuttua ylimenevät osuudet pois. (Tässä korostuu kahvitikkujen helpon laikattuvuuden tärkeys). Tämän jälkeen liimasin tikut pahvin toiselle puolelle vastaavalla tavalla.
Käsinojaosien etu- ja takareunoihin liimasin kiinni sopivan mittaiset pätkä lyhyistä jätskitikuista. Sohvan jalat  siis syntyivät samalla.
Tässä kaikki osat paneloituna ja odottamassa yhteen liimausta.
Liimaus...
Lopuksi selkä- ja käsinojien viimeistely siten, että yläosien päälle liimattiin kahvitikun pätkät. Istuintyynystä sopiva pala valmiina verhoilua varten. Taaskin käytin verhoilukankaan kiinnitykseen Tacky Clue - liimaa - toimii mahtavasti. 


Tällaiseltä tämä huone nyt näyttää. Matto ja verhot puuttuvat kokonaan ja sisustustavaroitakin täytyy saada. Mutta hiljaa hyvä tulee...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti