maanantai 1. kesäkuuta 2015

Rapattu takka


Saunamökki tai vierasmökki ei ole mökki ilman takkaa, joten sellainen tänne piti tekemän. Tupa on melko kapea, joten se asetti haasteita takalla. Ensin mietin takkaa nurkkaan, mutta aikani tavaroita pyöriteltyäni päädyin kuitenkin laittamaan sen oven viereiselle seinustalle. 

Koska seiniä rakentaessa Biltema-tikuista oli jäänyt kaikenmittaisia pätkiä, päädyin hyödyntämään nämä takan askartelussa.

Tähän tarvitaan 8 samanmittaista pätkää. Takan alaosan tein siten, että liimasin kolme tikkua yllä edessä olevalla tavalla.  Yläosaa varten liimasin kolme tikun pätkää vain yhteen kasaksi. Raunoiksi tuli yhdet tikun pätkät per puoli. Liimasin osat yhteen lopuksi.
Olen oppinut muilta nukkistelijoilta, että hyvän rappauspinnan saa aikaan sekoittamalla mannaryynejä liimiin. Minulla ei kuitenkaan ollut mannarynnejä, joten piti keksiä muuta. Olin jokuaika sitten saanut äidiltäni sahanpurua pussillisen (ihana äiti - säästää minulle sahanpuruja ;=) ), joten nyt otin sen  hyötykäyttöön. Tein valkoisesta akryyliväristä, liimasta ja sahanpurusta sekoituksen, jota sitten töpöttelin takan pintaan. Takan sisäosan oli maalannut mustaksi. Taustalle liimasin mustaksi maalatun pahvin. Mustaksi maalattu kahvitikun pätkä vielä tuhkaluukuksi takan alle ja - VOILA, valmista. Takan alla kipinäsuojus (=foliolla päälystetty pahvin pala). Luukkua en tässä vaiheessa tehnyt, mutta katsotaan teenkö sellaisen myöhemmin. 

Alla kuva takasta paikallaan tuvassa. Kalusteet ovat vain kuvausrekvisiittaa, eivätkä jää tupaan. Aikeissa on tehdä uudet kalusteet vähän eri tyylillä. Alimmaisena vielä koko alakerrasta. Vasemallehan on tulossa sauna ja pukuhuone. Aika kapeita tiloja, mutta näillä mennään...1 kommentti:

  1. Wau, mikä takka!! <3 Täytyy joskus itekkin kokeilla! Tuo itse mökkikin on tosi hieno! :D

    VastaaPoista