perjantai 4. marraskuuta 2016

Helppo nojatuoli virkatulle päällysteellä

Vaikka mummonmökin alakerta ei ole vielä valmis, ajatukset hiipivät jo yläkerran makuusoppeen. Makuutila on aika tilava, joten sinne mahtuu yhtä sun toista. Nurkkaan halusin mummolle lokoisan nojatuolin.


Ohje on kerrassaan helppo ja materiaalit löytyy helposti. Tästä en toki voi ottaa kunniaa itselleni vaan hyödynsin Willa Helmiinan sohva ohjetta. 


Leikkasin 3 mieluisan kokoista pahvin palaa ja liimasin ne päällekkäin. Liimasin pahvikasan ympärille vielä paperin, jotta pysyvät paremmin kasassa ja selkänoja on helpompi kiinnittää.


Selkänojan leikkasin 2 mm taipumattomasta kartongista ja liimasin kiinni istuinosan runkoon. 


Pehmustus huomakankaalla. Istuin osaan ja selkänojan etuosaan laitoin kaksin kertaisen pehmusteen, jotta nojatuolista tulisi pehmeämpi. 


Virkkasin suorakaiteen muotoisen palan, joka ulottuu selkänojan takaosan alareunasta aina istuinosan etureunan alaosaan asti. Ja perinteitä kunnioittaen kuvaaminen jäi tässä vaiheessa inokkuuden jalkoihin. Ompelin selkänojan reunat yhteen, siten että selkojän takaosan alareuna pysyy piilossa. Tämän jälkeen virkkasin sopivat suorakaiteen muotoiset palat nojatuolin sivuille ja yhdistin nämä aiempaan palaan. Lopuksi virkkasin vielä sopivan kokoiset palat (kaksi identtistä) käsinojia varten. Nämäkiersin rullalle ja harsin kiinni runkoon. Jaloiksi laitoin puiset helmet. Ja valmista tuli!

Nyt mietityttää meneikö tämä virkkaaminen jo överiksi - tarvitseeko kalusteidenkin olla virkattuja? No, katsotaan miltä tuo nojatuoli näyttää kun koko sisustus on valmis. Jos makuusoppi näyttää tuossa vaiheessa vielä liian virkatulta, teen tilalle toisen nojatuolin ilman virkkausta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti