sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Virkattu nojatuoli

Olen ollut viimeaikoina ihan koukussa - virkkaukseen. Muun perheen katsoessa iltaisin telkkua, minä istun sohvan nurkassa virkkaamassa. Virkkuuohjeita löytyy tosi paljon 1:1 mittakaavassa, ja kun niitä pienentää tarpeeksi minimittakaavaan, valmista saa nopeasti. 

Ihan ensin en ajatellut, että virkkaamista voisi soveltaa huonekaluihinkin, mutta sitten löysin netistä (linkki hukkui) virkatun nojatuolin. Runko on erittäin yksinkertainen - kaavio alla. Palojen kokoa voi toki soveltaa itselleen sopivaksi. Kun palat on päällystetty ne vain liimataan pohjaan alaosistaan kiinni. Istuintyynyä tietenkin lukuunottamatta. Ja jos ei tykkää virkata, mikäpä estää päällystämästä kankaalla. Mutta virkkasin siis jokaisen pahvin palan päälle sopivan palan siten, että tämä ulottuu pahvin ympärille. Käsi- ja selkänojien virkkauspalat olivat "liian pitkät" siten, että ylimäärän sai rullattua. Istuin osaan laitoin ensin pehmustetta ja sitten vasta tuo virkattu pala ympärille. Jaloiksi puuhelmet. Varsin helppo toteuttaa! 
Virkattujen tossujen ohje löytyy täältä. Olen toki soveltanut ohjetta mini-mittakaavaan sopivaksi. 

Tossujen ja kopan nauhat on paidoissa ja villatakeissa olevia "henkarinauhoja". Tunnustan, että työkavereideidenkin nauhat keräsin eräänä päivänä talteen! Toki heidän luvallaan. Kiitos heille siitä. 

2 kommenttia:

  1. Ihana idea ja kaunis tulos - vähän erilainen nojatuoli!

    VastaaPoista
  2. Todella ihana idea, söpö ja ihanan pehmeän näköinen!

    Terkuin:Lea

    VastaaPoista