sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Saunamökin saunan laatoitus ja kiukaan hankkiminen


Lienen ollut talviunilla ja nukkistelu on ollut sen myötä tauolla. Nyt kun valoa on jo vähän enemmän alkaa pikkuhiljaa joku pieni askartelukipinä heräämään. Jotten tappaisi hienoista pilkahdusta kokonaan, aloitin varovasti ja päätin edistää keskeneräisen Saunamökki-projektin valmistumista.


Marraskuussa hankin kädentaitomessuilta pieniä kaakeleita saunan lattiaa varten. Nyt sain vihdoin kerätty riittävästi energiaa tai rohkeutta todella kaakeloida lattian. Koska saunatila on melkoisen kapea en laittanut kaakeleita suoraan kiinni lattiaan vaan leikkasin kartongista sopivan kokoisen palan, jonka päälle kaakelit kiinnitin. Aika sotkuista puuhaahan tuo oli etenkin olohuoneen pöydällä tehtäväksi. Mutta lopputulokseen olen ihan tyytyväinen. Ja jos kaakelit joskus alkaa tympiä, ne saa nyt helposti pois.  


Sain vihdoin tehtyä myös alimmaisen lauteen. Toteutus kuten noissa ylemmissäkin. Kiuas syntyi ripsivärin pahvipaketista. Leikkasin sopivan korkuisen palan, jonka päällystin foliolla. Alaosaan laitoin itsekovettuvaa massaa panoksi, jotta kiuas pysyy paremmin pystyssä. Massan päälle ladoin pieniä hiekoituskiviä kiuaskiviksi (liimasin kivet kiinni). Luukku ei aukea vaan on vain kosmeettinen.

Aluksi ajattelin, että saunan ja pukuhuoneen väliin tulee "lasiseinä". Olen kuitenkin luopunut tästä ajatuksesta, koska tila on niin kapea. Seinä olkoon siis virtuaalinen. Seuraavaksi pukuhuoneen kimppuun...  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti