tiistai 11. elokuuta 2015

Yöpöydän askartelua

Ruskean sängyn kaveriksi piti saada jotain. Ja mitäpä muuta sänkyjen lähitöllä on kuin yöpöydät. Joten sellaisia väkertämään.Vähän tämän tyylistä Ikean Hemnes -yöpöytää lähdin tavoittelemaan - onhan sänkykin Hemnes mallin mukaan tehty.


Materiaalit tähän:
Paksu (1 mm vahvuista) kartonkia tasoiksi
Syömäpuikkoja (jaloiksi)
Kahvitikun pätkiä

Yhteen yöpöytään tarvitaan yksi pahvinpala kanneksi ja kolme reunoistaan lovettua pahvin palaa. Nämä lovetut palat olivat 2 mm pienemmät kuin kansipala.  Lovet ovat kooltaan sellaiset, että syömäpuikot niihin hyvin mahtuvat.Yhden lovetun palan liimasin kiinni pöytätason alapintaan.Ennen palojen yhdistämistä maalasin ne ruskeaksi. Maalin kuivuttua liimasin ensin jalat paikoilleen niitä varten tehtyihin koloihin pintalevyn alapinnalle.

Tässä vaiheessa valokuvaaminen vähän unohtui. Mutta jalkojen väliin liimasin kahvitikusta leikatut sopivan mittaiset palat (näkyy kuvassa vaaleana). Näiden päälle liimasin lovetun tason.

Lopuksi liimasin kiinni vielä alimman tason jalkojen väliin. Niinkuin kuvasta näkyy, sotkua syntyi ja jälki tässä(kään) vaiheessa ei ole ihan priimaa...

Liiman kuivuttua maalasin kahvitikun pätkät ruskeaksi.

Lopuksi liimasin vielä pienen puisen helmen laatikon nupiksi. Tässä yöpöydässä on siis vain "visuaalinen" laatikko, joka ei aukea.

Alakuvassa yöpöydät parisängyn vierellä. Lopputulokseen en rehellisyyden nimessä ole ihan tyytyväinen - aina ei mene ihan kuin Strömsåssä...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti