tiistai 18. marraskuuta 2014

Nojatuolien askartelua retro-kalusteiden mallista

Vasemmalla on oman vanhan nukkekotini sohvakalusto. Melkoisen retrot! Tyyli ei ehkä ollut ihan sitä mitä hain tekeillä olevaan nukkikseen. Näiden rakennusaineet tutkimukseni perusteella oli puu, pahvi, joku pehmuste-materiaali ja kangas eikä kokoaminenkaan vaikuttavat mahdottoman haastavalta aloittelijalle. Joten päädyin soveltamaan ideaa ja kokeilin tehdä vastaavat itse. . .
Tässä näkyy siis nojatuolin pohja, joka on noin sentin paksuisesta 5x5 cm puunpalasta. Sen ympärille leikkasin kartongista selkä- ja käsinojaosion, jonka päällystin kankaalla. Selkänojaan ja istuinosaan vielä erilliset tyynyt (kartonki+pumpulilapuista leikattu pehmuste). Ympäröin alaosan vielä pitsillä. 
Tein näitä nojatuoleja kaksi. Samalla syntyi myös olohuoneen pöytä. Jalat perinteisesti pienet jäätelötikut, tason alaosa pahvia ja päälliosa ohutta vaneria. Tämänkin ympärille piti laittaa pitsi, jotta vähän rumaksi jääneet reunat eivät näkyisi. 
Mattokin piti vielä tehdä. Koska askartelin mökillä, käyettävissä oleva lankavalikoima oli niukka. Matosta tuli tästä syystä valko-harmaa. Olen ihan tyytyväinen tulokseen.  Paikkakin nukkekodissa on jo niille mietitty ...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti