keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Terassin penkin askartelua

Olin ajatellut tehdä terassikalusteryhmään myös pitkää penkkiä, mutta tämän toteuttamista esti jäätelötikkujen loppuminen. Vihdoin sain tilaamani tikut - tosin olivatkin ohuempia kahvitikkuja. Mutta mitäpä siitä - eikun hommiin!

Liimasin neljä pitkää tikkua yhteen penkin alapuolelta lyhyemmillä tikun pätkillä. Nämä pätkät eivät tulleet ihan istuinosan reunaan asti vaan jaloille jäi tila reunaan.

Liimasin näiden tikkujen reunaan siis jalat ja vielä jalkojen väliin tukea antamaan yhden tikun pätkän kuvassa näkyvällä tavalla.

Alla valmis penkki. Saapa nähdä maalaanko nämä jatkossa valkoiseksi...


sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Nahkainen sohvakalusto

Tein pienen syrjähypyn laatikkotalon rakentamisesta. Työkaveri toi minulle palan aitoa nahkaa ja haastoi kokeilemaan nahkasohvan tekemistä. Pystyykö yllytyshullu vastustamaan tällaista haastetta? EI. 
Nahka on luonnollisesti aika paksua, joten mietin miten tämän saa taipumaan 1:18 mittakaavaan. Huomaan taas, että työvaiheista ei tullut otettua kuvia...


Leikkasin kuitenkin kartongista/ohuehkosta pahvista selkänojaan, pohjaan ja käsinojiin erilliset palat. Pohjaan kiinnitin noin sentin paksuisen vaahtomuovin pehmusteeksi. Nämä erilliset osat verhoilin sitten nahalla kokonaan liimaamatta nahkaa kuitenkaan kaksinkerroin mistään. Kuvasta näkee, että istuinosan sivut (käsinojiin liimatut kohdat) eivät myöskään ole verhoillut nahkalla. Tämän jälkeen liimasin osat kiinni toisiinsa. Käsinojien etu- ja takareunoihin liimasin vielä kiinni sopivan kokoiset palat pienistä jäätelötikuista peittämään rumia reunoja. Ja vielä puuhelmistä jalat paikoilleen. Nahka taipuu varmaan paremmin 1:12 mittakaavan kalusteisiin, mutta ihan kelpo kalusteita näistäkin mielestäni tuli. 

keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Lasipöydän askartelua

Mielessäni on pitkään pyörinyt lasinen ruokapöytä. Ajatus vaan ei ole toteutunut, koska sopivaa lasia ei löytynyt enkä halunnut tehdä sitä muovista. Töissä kuitenkin kyselin, josko jostakin löytyisi mikroskooppilaseja ilman hiospinta osaa. Hiljattain eräs henkilö minulle näitä kiikutti ja kysyi montako tarvitsen. "Otatko ko paketin vai vain muutaman? Näitä ei kukaan tarvitse enää mihinkään."

Lasi on tuossa liimapurkin vieressä pystyssä. Tämän reunoihin liimasin sopivan mittaisiksi leikattu kahvitukkuja.

Pöydän alapinnalle liimasin vielä toiset tikut siten, että kahvitikun ja lasin saumakohta peittyi.
Näiden alaosan tukiosien reunaan kiinnitin jalat. Jalkojen väliin liimasin vielä yhden kahvitikunpätkän antamaan jaloille tukea.

Ja alhaalla pöytä valmiina.

maanantai 20. huhtikuuta 2015

Ulkoseinän "muuraminen" ja katon asennus


Talon ulkovuoraushan on odottanut tekijää. Nyt talo on saanut tiiliverhoilun terassin viereiseen seinään (on printattu tiilikuva, joka on kiinnitetty seinään 2-puoleisella teipillä. Ovikin on ilmestynyt. Tämä syntyi paksusta läpinäkyvästä ylijäämä muovista (olisikohan ollut jonkun lelupaketin pakkauksesta). Muovin reunoihin on liimattu isot jäätelötikut antamaan tukea. Ovi on kiinnitetty karmeihin ihan vaan paksulla teipillä jonka päällä oli vielä läpinäkyvä teippikerros. Saa nähdä kestääkö. Teipit on luonnollisesti piilotettu jäätelötikkujen ja tiiliverhoilun alle. 

Katto syntyi aaltopahvista.  Leikkasin pahvista noin 4 sentin soiroja, jotka maalasin akryyliväreillä "punatiilen" väriseksi. Nämä sitten teippasin 2-puoleisella teipillä kattoon kiinni. Katon harjalle liimasin yhden soiron niinpäin, että aaltopinta jää alle.

Nyt on siis talossa ulkoseinät ja katto! Taitaa olla vihdoin aika käydä keittön kimppuun.

lauantai 18. huhtikuuta 2015

Terassikalusteiden askartelua



Laatikkotalon asukki halusi ehdottomasti uudet terassikalusteet uudelle terassilleen ja sellaiset siis piti tekemän. Pöytä syntyi jäätelötikuista ja syömäpuikoista. Pätkin ensin jäätelötikuista sopivat palat pöytälevyyn ja liimasin ne yhteen kuvassa näkyvällä tavalla.  
Tämän jälkeen liimasin pöydän alapintaan pahvin tueksi. Olin leikannut pahvin reunoihin lovet, johon ajattelin laittaa jalat. Niinkuin kuvasta näkyy tämä suunnitelma ei toteutunut, koska totesin, että pöytä oli hassun näköinen, jos jalat ja alalippa eivät ole reunassa. Joten muutin suunnitelmani. Pöytälevyn alalipan (tai mikä nyt ikänä onkaan) tein pienistä jäätelötikuista ja liimasin ne siis aivan pöytälevyn reunaan. Jalat laitoin tukeutumaan näihin.  

Terassin tuolit rakentuivat pienistä jäätelötikuista. Selkänojaa varten pätkin näitä kolme ja istuinta varten neljä. Liimasin ne sitten yhteen kuten kuvassa näkyy.








Selkänojaan liimasin sitten pitkät tikut sopivalle korkeudelle.











Istuinosan pohjaan liimasin taas pahvin tueksi. Pahvi oli sen verran istuinosaa pienempi, että istuinosan alaosan kehikko sai pahvista tukea. Kehikko syntyi myös pienistä jäätelötikuista. Etujalat liimasin niin, että ne kiinnittyivät kehikkoon. 

Alla kalusteet terassilla paikoillaan. Vähän on karu näkymä vielä, mutta eiköhän tuo tuosta jalostu.


keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Laatikkotalon terassi valmistunut!

2-kerroksen valmistuttua, joten terassin rakentaminen valmiiksi houkutteli enemmän kuin keittiön tekeminen. Onhan kesä tulossa, joten kivahan se on jos asukkaat pääsevät nauttimaan kesästä ulkona - kukapa sitä keittiötä kaipaisi!
No, tuossa se nyt on valmiina! Aidattu jätskitikuilla ja kasvejakin on hankittu. Vanha pöytäkin jostain löytyi, mutta taitaapa asukki haluta uudet terassikalusteet.  Uima-altaassa ei vielä ole vettä, mutta eiköhän sekin järjesty kun säät vähän lämpenevät.


maanantai 13. huhtikuuta 2015

Room-box talon 2-kerros

Pitäähän talossa olla keittiökin, joten lisärakentaminen oli edelleen tarpeen. Alakerrastahan oli tehty jo raput ylös, joten luonnollinen paikka keittiölle oli yläkerta. Koska tämä projekti kehittyy ja jalostuu sen edetessä, en taaskaan löytänyt samankokoista pahvilaatikkoa. Näin ollen tämä rakennelma on arkkitehtonisesti vähintäänkin mielenkiintoinen. Mitähän tyyliä se voisi olla? Vai onko arkkitehti kenties ollut päissään tätä suunnitellessa? 
Keittiön viereen rakentuu iso terassi, johon tulee myös uima-allas. Koska alakerran olohuoneboksi oli matalampi kuin makuuhuoneboksi, niin päädyin korottamaan terassin lattian samalle tasolle kuin keittiön lattia. Tämän tein latomalla "Kaatuva torni" - pelin palikoita päälekkäin ja laittamalla niiden päälle Biltema-tikkuja. (Meillä ei siis lapset enää voi pelata Kaatuva Torni -peliä, koska äiskä käytti palikat askarteluun! Vähänkö inhottava äiti!) Näin sain uima-altaan upotettua terassin lattian tasolle. Kuvassa terassin teko on vielä vaiheessa. Tarkoitus on "laudoittaa" terassin etureuna myöskin Biltema-tikuilla. Aitakin tänne luonnollisesti tulee samoin kuin pihakalusteita.  


Tässä sitten lähempi kuva keittiöstä. Päätykolmio on kokonaan "ikkunaa". Tuo oikealla oleva aukko tulee olemaan ikkuna, jonka eteen olen kaavailut kukkalautoja, joihin tulee yrttejä. Peräseinälle olen ajatellut keittiön kaapistot ja ruokapöytä tuoleineen on suunniteltu ikkunan eteen. Vasemmalla näkyy aavistus terassille vievästä ovesta. 

Mopoilukausi on alkanut ja ajokki lähti taas kerran käsistä!

lauantai 11. huhtikuuta 2015

Room boxin eteinen


Room boxin eteinenhän on varsin kapea ja rappuset vievät suurimman osan tilasta. Halusin kuitenkin jotain kalustusta sinnekin ja ajattelin, että rappujen lähelle sopisi joku laatikosto. Laatikostojen tekeminen ei ole vahvuuksiani mutta päätin kuitenkin yrittää. Reunat syntyivät isoista jäätelötikuista, joita liimasin kuhunkin reunaan kaksi vierekkän. Päällysosa, pohja ja laatikostojen pohjat tein pahvista.  
Tässä on syntymässä laatikot. Näiden pohjat ovat ohuehkoa pahvia/kartonkia. Reunat on jätskitikuista ja etulevy isoista jäätelötikuista. Kahvat ovat tulitikun pätkät. 
Laatikoston pintaan liimasin vielä kahdesta isosta jäätelötikusta tehdyn puulevyn, joka oli maalattu tumman ruskeaksi samoin kuin vetimetkin.


Alhaalla pari kuvaa laatikostosta paikoillaan ja valmiista eteisestä. Peilikin tuonne seinälle ilmestyi samoin kuin viherkasvi rappusten tasanteelle. Pitihän taidettakin saada seinille. Lapsiperheen asunto tämä ei selkeästi ole, koska jyrkissä rappusissa ei ole minkäänlaista kaidetta. Tulee mieleen oman mummilan kaiteettomat rappuset, joita piti aina kulkea varovasti seinän vierustan lähellä. 


keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Roomboxin makuuhuone valmis




Tämä room boxin makuuhuone on nyt valmis! Sen teemaväriksi tuli sininen, kun olohuoneen oli punainen. Verhoiksi on päätynyt oma vanha pellavapaitani, jota ei oltu käytetty vuosiin (mitään ei kannata heittää pois!!!). Viherkasvit ovat Tigerista ostetusta saippuatelineestä ja toiset euron kirpparilöytö. Ruukut ovat Tigerista hankittuja isoja puuhelmiä.
Taulut ovat lehdistä leikattuja kuvia ja tuo iso Marimekon kankaasta oleva printti.

Seuraavaksi käyn eteisen kimppuun... Niinkuin oven raosta jo pilkistää, eteisen tehosteväri tulee olemaan oranssi.


maanantai 6. huhtikuuta 2015

Room-boxin lisäsiipi valmistunut

Vihdoin room-boxin lisäsiipi on kiinni olohuoneessa!!! Vasemmalla liima on vielä märkää - siitä syystä pyykkipojat. Ja niinkuin näkyy makuuhuone on kovin tyhjillään - sänkykin petaamatta!

Eteinen on aika kapea ja rappuset  veivät suuren osan tilasta. Vaikka rapuissa on rakoja ja pieniä virheitä, tunnustan olevani niistä melkoisen ylpeä. Jokainen askelma on tehty omin pikku kätösin Biltema- ja jäätelötikuista. Tähän meni tovinen...
Vaikka rappuset johtavat tällä hetkellä vain katolle, minulla on toki ideoita mihin ne myöhemmin tulevat johtamaan...

Suurempia huonekalujahan tuohon eteiseen ei mahdu, mutta joku värikäs matto ja kenties jotain seinille. Ideointi on vielä kesken.
Makuuhuonetta pääsee nyt sisustamaan. Sänky oli jo valmiina mutta tein siihen uuden peiton värikkäästä kankaasta. Vieressä nykyy nojatuoli, joka löysi paikan huoneen nurkasta. Tämä oli kiva askarrella. Tuoliosa on tehty pahvin päälle ja istuin on oikeasti tosi pehmeä. Siinä on pala noin sentin paksuista vaahtomuovia, joka on verhoiltu. Verhot ja takaseinälle tuleva iso taulu on ideoitu, joskaan eivät valmiit. Kalusteitakin täytyy hankkia lisää ja katsottavaksi jää, saako tuo arkku olla tuolla vai tuleeko tilalle jotain muuta.



torstai 2. huhtikuuta 2015

Lisärakentamista room boxiin

Minulla on selkeästi taipumus tehdä asiat vähän takaperoisesti. Vasemmalla oleva room box syntyi siten, että ensin askartelin sohvan, josta pidin. Valitsin siihen sopivan maton ja tein pöydän. Sitten tein rahit ja viherkasvin. JA vasta lopuksi seinät ympärille!

No samanlainen työskentelytapa näköjään jatkuu. Koska olohuoneesta tuli mieluisa, päätin rakentaa sen kylkeen makuuhuoneeen. Tällaisessa työskentelyssä  on toki omat ongelmansa - esimerkiksi samankokoisten pahvilaatikoiden löytäminen ei ole ihan helppoa - joten makuuhuoneesta tulee nyt sitten korkeampi. Väliin tulee eteinen, jossa on rappuset rakentumassa. Mitä ylös tulee, selvää myöhemmin. Ai mitäkö tuo nenäsumute pullo tekee eteisessä? No, sehän pitää tietenkin rappuset paikallaan kuvauksen ajan, kun ovat vielä irtonaiset ;=). Ajatukseni on kiinnittää olohuone ja uusi siipi kiinteästi toisiinsa, kunhan saan uuteen siipeen kaikki rakenteet valmiiksi. Voipi olla haastavaa, koska laatikot ovat kenollaan eri suuntiin - katsotaan miten onnistuu.

Alimmaisessa kuvassa vähän mallattu minkälainen värimaailma makkariin tulee.  Ellen sitten muuta vielä mieltäni. Minulla kun ei selkeästi  ole taipumus tehdä pitkän aikavälin suunnitelmia...